Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαριά προσγείωση


Ελπίζω να γνωρίζετε τι σημαίνει βαριά προσγείωση αεροπλάνου. Έτσι μόνον θα μπορούσα να παρομοιάσω την τρέχουσα και όχι μόνον, πολιτική κατάσταση της πατρίδας μας. Βλέπουμε και βιώνουμε συμπεριφορές, με μια διαχρονική σύνδεση με το παρελθόν και μια ανερμάτιστη κατεύθυνση προς το μέλλον.
Οι στην πλατεία Συντάγματος συν αθροιζόμενοι και ανά την χώρα περιφερόμενοι πολιτικοί, τέλειοι γνώστες τεχνασμάτων και συνθημάτων, φροντίζουν για το μέλλον τους. Κι εμείς κοπαδοποιημένοι και περιφρουρούμενοι από κομματόσκυλα, αγόμεθα και φερόμεθα σε τόπους βοσκής για να μας αρμέξουν, όπως συμβαίνει τακτικά και με συγκεκριμένους χρονικούς προσδιορισμούς.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βεβαίως και αισθάνονται αυτό το παίγνιο, αλλά το σύστημα φρόντισε, με την επιτυχή από-πολιτικοποίηση της νεολαίας, να κατέχει και να εκμεταλλεύεται προσοδοφόρα την συνέχεια αυτής της ιστορίας, άνευ κόστους και απωλειών. Βλέπουμε και θαυμάζουμε πολιτικούς. Τους ψηφίζουμε και περιμένουμε να πράξουν δι’ ημάς όσα εμείς οι ίδιοι αποφεύγουμε, απλά διότι ιδιοτελώς και συνειδητά αποποιούμεθα τις ευθύνες μας.
Την ιερή υποχρέωση της συμμετοχής στα κοινά και της διακυβέρνησης του τόπου, που ξεφορτωνόμαστε, αυτοί το έκαναν επάγγελμα. Και σαφώς, όπως ο κάθε καλός επαγγελματίας πράττει και οι ίδιοι φροντίζουν για την μακροημέρευση του «μαγαζιού». Επομένως, το να φωνασκούμε στο καφενείο, να ερίζουμε, να κατακρίνουμε τον βουλευτή, να κόβουμε τα χέρια μας, να δημιουργούμε εντυπώσεις και να εξορκίζουμε τις επόμενες εκλογές, δεν είναι τίποτα άλλο από φερετζέ.
Οι πολιτικοί μας- πιλότοι, οδηγούν μετά βεβαιότητας δυστυχώς, το αεροπλάνο σε μια βαριά θανατηφόρα προσγείωση, με εμάς τους επιβάτες σε τραγική κατάσταση. Όμως ο «από μηχανής θεός», της αρχαίας τραγωδίας που περιμένουμε, δεν θα έρθει για την σωτηρία μας, διότι ίσως βλέπει ότι δεν το αξίζουμε.
Ναι, επιμένω δεν το αξίζουμε, όσον συνεχίζουμε να είμαστε θεατές και να χειροκροτούμε τους παίκτες ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, που γνωρίζουμε ότι είναι σικέ. Τι κάνουμε λοιπόν;;Απλά τους γυρίζουμε την πλάτη.
Μέχρι εδώ, θα πει κάποιος, αυτά είναι διαπιστώσεις, γνωστά. Πρόταση, παρακαλώ;;
Βεβαίως και είναι εδώ μπροστά μας, έτοιμη και υλοποιήσιμη. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
Ένα, σοβαρότατα, αριθμητικά ποσοστό των Ελλήνων πολιτών, γνωρίζει περί αυτής . Ενδιαφέρθηκε και ενημερώθηκε. Είδε και βρήκε την αλήθεια, αναγνώρισε την αξιοπρέπεια και δυναμική που εκπέμπει και εντάχθηκε στο ελπιδοφόρο σχέδιο της ανάπτυξης του τόπου και της απεμπλοκής από τις παγίδες της κομματικής συμπαιγνίας.
Δεν πληρώνουμε πλέον εισιτήριο για τις μοιραίες παραστάσεις της Βουλής. Δεν δεχόμαστε άλλο τον πολιτικό ευτελισμό. Πιλότοι της ζωής μας εμείς οι ίδιοι για ομαλή προσγείωση.

Από: Χρήστος Κράγιας


 ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

eMail: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr
2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr
=======================
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ."
=======================
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
=======================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS
=======================
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .
=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
==========================
GOOGLE plus:

ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΗΙΣ: https://aighis.kpdaigaiou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.