Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΣΕ: ΕΛΑΒΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΟΣ ΤΟ 2022

 



Ο λόγος που η Ελλάδα έλαβε το πιστοποιητικό ήταν για την συμμετοχή στην εμβληματική δράση Connecting Europe Express,(CEE) το 2021 που ανακηρύχτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων". 

Όπως θα διαβάσετε στο παρκάτω επίσημο έγγραφο του ΟΣΕ και αναρτημένω στην επίσημη σελίδα τους, ο ΟΣΕ έλαβε πιστοποιητικό 'εξαιρετικού' επιτέυγματος το 2022! Ένα σόου επίδειξης των 'αρίστων' μιας καλοστημένης βιτρίνας με Louis Vuitton που στο εσωτερικό πουλάει μαιμού. Σε αυτό μπορώ να πω πως η κυβέρνηση αξίζει βραβείο. 



ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2021 
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

Ο ΟΣΕ, δια των ορισμένων εκπροσώπων του, συνέχισε να παρακολουθεί και να λαμβάνει μέρος στις εργασίες των φορέων και των οργάνων που συμμετέχει (RFC7-OEM, CER, UIC, RNE). Η παρακολούθηση των εργασιών κατά το 2021 έγιναν διαδικτυακά με τηλεδιασκέψεις λόγω της πανδημίας και των συνεχιζόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΥΜΕ, το 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών στην Ελλάδα, στο οποίο συμμετείχαν ως σύνεδροι και ομιλητές στελέχη του Οργανισμού.

Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το έτος 2021 ανακηρύχτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατόπιν πρότασης της Επιτροπής, ως "Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων".

Το 2021 επελέγη καθώς ήταν το 1ο έτος πλήρους εφαρμογής σε όλη την ΕΕ του 4ου σιδηροδρομικού πακέτου, σηματοδοτώντας μια σειρά σημαντικών επετείων για τους σιδηροδρόμους: την 20ή επέτειο από το 1ο σιδηροδρομικό πακέτο, την 175η επέτειο της 1ης σιδηροδρομικής σύνδεσης ανάμεσα σε δύο πρωτεύουσες της ΕΕ (Παρίσι-Βρυξέλλες), 40 χρόνια του Γαλλικού TGV και 30 χρόνια του Γερμανικού ICE.

Ο ΟΣΕ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων (αφίσες, δελτία τύπου, εκδηλώσεις, συμμετοχή στην καμπάνια της Κοινότητας Ευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων και Διαχειριστών Υποδομής (CER) με την υιοθέτηση των λογότυπων του Έτους και της καμπάνιας της CER, (Future is Rail), με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στην εμβληματική δράση Connecting Europe Express,(CEE),καρπό πολύμηνης εργασίας καισυνεργασίας θεσμικών φορέων της ΕΕ και εταίρων του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού τομέα, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EE), η CER, οι διαχειριστές της σιδηροδρομικής υποδομής και οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) στον τομέα των μεταφορών.

Το Connecting Europe Express (CEE), ένα τραίνο που αποτελείτο στην πραγματικότητα από 3 διαδοχικά τραίνα για 3 διαφορετικά πλάτη σιδηροδρομικής γραμμής (Ιβηρικής χερσονήσου 1,668m, κανονικού πλάτους 1,435m και 1,524m των χωρών της Βαλτικής), πραγματοποίησε ένα ταξίδι 5 εβδομάδων που ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 από τη Λισαβόνα και αφίχθη στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου, έχοντας σταθμεύσει σε περισσότερες από 100 πόλεις σε 26 χώρες. 

Σκοπός ήταν να αναδειχτεί, σε πραγματικό χρόνο, η δύναμη του σιδηροδρόμου να συνδέει πρόσωπα και επιχειρήσεις με ασφάλεια, να προβληθούν τα οφέλη των σιδηροδρομικών μεταφορών για τους πολίτες, την οικονομία, το περιβάλλον και το κλίμα, να προβληθούν οι τεχνολογίες και οι καινοτομίες στο σιδηροδρομικό τομέα, καθώς και η στήριξη της ΕΕ στη χρηματοδότηση έργων υποδομής στο σιδηρόδρομο, να καταδείξει την καλή συνεργασία διαχειριστών υποδομής και σιδηροδρομικών επιχειρήσεων), να ξαναγίνει το τραίνο ελκυστικό σε διάφορες κατηγορίες χρηστών και για κάθε σκοπό, από τη μεταφορά και μετακίνηση, το ταξίδι και τον τουρισμό μέχρι και την περιήγηση, αλλά και να αναδειχτούν οι προκλήσεις, όπως αυτή της έλλειψης πλήρουςδιαλειτουργικότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που πρέπει να αντιμετωπιστούν επιτυχώς για τη δημιουργία ενός πραγματικά ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου χωρίς σύνορα. 

Η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, κ. Adina Vălean είχε δηλώσει: «Ο σιδηρόδρομος έχει διαμορφώσει την πλούσια, κοινή μας ιστορία. Ωστόσο, ο σιδηρόδρομος είναι επίσης το μέλλον της Ευρώπης, ο δρόμος μας για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία, καθώς χτίζουμε έναν τομέα μεταφορών με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Το Connecting Europe Express θα εξελιχθεί σε κινούμενο συνεδριακό χώρο, εργαστήριο και φόρουμ δημόσιου διαλόγου για το πώς μπορούν επιβάτες και επιχειρήσεις να επιλέγουν τον σιδηρόδρομο ως τρόπο μεταφοράς. Σας καλούμε να υποδεχτείτε θερμά αυτό το τρένο όταν σταματήσει σε έναν κοντινό σας σιδηροδρομικό σταθμό.»

Η Ελλάδα υπεδέχθη το Connecting Europe Express (CEE) στις 14.09.2021, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη στις 14.09.21 (ώρα άφιξης 11:30, ώρα αναχώρησης 14:00) και τελικό προορισμό την Αθήνα (ώρα άφιξης 18:01 ΣΣ Λαρίσης και 18:07 στο ΣΣ Ρουφ) και αναχώρησε στις 15.09.21 το υπόλοιπο ταξίδι του στην Ευρώπη μέχρι τον τελικό προορισμό του στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου 2021.

Ο ΟΣΕ, έχοντας αναλάβει δράσεις από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων, προετοίμασε και οργάνωσε την υποδοχή του Connecting Europe Express (CEE) με εκδηλώσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα.

Με το τραίνο ταξίδεψαν στην ελληνική διαδρομή, Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και θεσμικών φορέων σε υψηλό επίπεδο (DG, CINEA, Shift2Rail, CER), δημοσιογράφοι διεθνούς τύπου και από την Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ σύμφωνα με το πρωτόκολλο των διοργανωτών (ΕΕ και CER), ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και εκπρόσωποι του Υπουργείου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, εκπρόσωποι ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και δημοσιογράφοι. 

Στη Θεσσαλονίκη το τραίνο υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εκπρόσωποι ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των Φίλων Σιδηροδρόμων Θεσσαλονίκης. Από τον ΟΣΕ σε συνεργασία με εκπροσώπους των Φίλων Σιδηροδρόμων Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε επίσκεψη στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 

Στην Αθήνα, η υποδοχή του τραίνου έγινε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρουφ, όπου είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία του χώρου για την υποδοχή και την επίσκεψη του τραίνου και των οχημάτων του «Θεάτρου στο Ρουφ» που φιλοξενείται στην υποδομή του σταθμού, καθώς και για την παράθεση δείπνου στον υπαίθριο χώρο.

Κατά την υποδοχή του τραίνου στο σταθμό του Ρουφ έλαβε χώρα ανταλλαγή σημαιών ΕΕ και Ελλάδας από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ και τον Έλληνα Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Στο δείπνο που παρέθεσε ο ΟΣΕ προσεκλήθησαν και παρέστησαν, από την Ελλάδα, πρέσβεις και εκπρόσωποι πρεσβειών κρατών μελών της ΕΕ, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, εκπρόσωποι των Υπουργείου Εξωτερικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Κυβέρνησης, Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι σιδηροδρομικών φορέων (ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΡΑΣ) και εκπρόσωποί τους.

Οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν από τα ΜΜΕ (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, ηλεκτρονικά και έντυπα) και έτυχαν ένθερμης υποδοχής και ευμενών σχολίων από τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Το 2022, επ’ ευκαιρία της διαδικτυακής τελετής απονομής του 2022 European Railway Award (Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 17:00), η CER απηύθυνε πρόσκληση διαδικτυακής συμμετοχής σε όσους ενεπλάκησαν άμεσα στο project «Connecting Europe Express» (Rail partners of the Connecting Europe Express).

Σε ένδειξη αναγνώρισης απονεμήθηκε το «Certificate of Outstanding Achievement», το οποίο η Ευρωπαία  Επίτροπος Adina Valean παρέλαβε κατά τη διάρκεια της τελετής, ενώ στους CEO των σιδηροδρομικών εταιρειών απεστάλη ταχυδρομικώς. 

 Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Πατέρας στον οποίο και απεστάλη το εν λόγω Πιστοποιητικό.


ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

eMail: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr
2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr
=======================
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ."
=======================
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
=======================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS
=======================
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .
=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
==========================
GOOGLE plus:

ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΗΙΣ: https://aighis.kpdaigaiou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.