Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΟΗΣΗΣ

 




Αυτή η χώρα βιώνει μια πανεθνική νευρική κρίση από την αρχή των μνημονίων.  Ένα έθνος ανθρώπων ξαφνικά έσπασε με το υποτιθέμενο χρέος της χώρας και η είσοδος μας στον μηχανισμό στήριξης και δανεισμών. Οι πολίτες απειλούνται από κάθε πλευρά από έναν άγνωστο, απαίσιο εχθρό. Αλλά δεν νομίζω ότι ο φόβος είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης και ανταπόκρισης των πραγμάτων. Ο φόβος είναι απλώς μια άλλη λέξη για την άγνοια.

Γίναμε πειραματόζωα σε ένα αδίστακτα υπολογισμένο, προσεκτικά ενορχηστρωμένο, ανατριχιαστικά ψυχρό πείραμα για τον έλεγχο ενός πληθυσμού και την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας χωρίς μεγάλη αντίσταση από τους πολίτες.

Αυτός είναι ο έλεγχος του νου στην πιο απαίσια μορφή του.

Με ανησυχητική κανονικότητα, το έθνος υπόκειται σε ένα κύμα βίας που τρομοκρατεί το κοινό, αποσταθεροποιεί τη χώρα και δίνει στην κυβέρνηση μεγαλύτερες δικαιολογίες για να πατάξει, να κλειδώσει και να θεσπίσει ακόμη πιο αυταρχικές πολιτικές για το λεγόμενο.. εθνική ασφάλεια χωρίς πολλές αντιρρήσεις από τους πολίτες.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος του γενικού σχεδίου 

Αναρωτηθείτε: Γιατί βομβαρδιζόμαστε με κρίσεις, περισπασμούς, ψεύτικες ειδήσεις και πολιτικές τηλεοπτικών ριάλιτι; 

Χαμένος σε αυτήν την "κρίση του τώρα", ο μέσος άνθρωπος δυσκολεύεται να παρακολουθήσει και να θυμηθεί όλα τα γεγονότα, κατασκευασμένα και μη, που συμβαίνουν για να μας αποσπάσουν την προσοχή, να μας παραπλανήσουν, και απομονώσουν από την πραγματικότητα ενώ αυτοί το διασκεδάζουν! 


Αυτός ο ψυχολογικός βομβαρδισμός διεξάγεται κυρίως μέσω των ΜΜΕ που επιτίθενται στον θεατή κάθε ώρα με εικόνες βίας, πολέμου, συναισθημάτων και συγκρούσεων. Επειδή το ανθρώπινο νευρικό σύστημα είναι δύσκολο να επικεντρωθεί σε άμεσες απειλές που συνοδεύονται από απεικονίσεις βίας, οι θεατές των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης διοχετεύουν την προσοχή και τους διανοητικούς πόρους τους στην ατελείωτη «κρίση του ΤΩΡΑ» από την οποία δεν μπορούν να εφαρμόσουν την "λογική". 

Μια σκέψη διώχνει την άλλη και τα παλιά γεγονότα αντικαθιστούν  τα νέα  

Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει περισσότερη εξουσία και εξουσία από τους πολίτες.

Όταν βομβαρδιζόμαστε από κύκλους ειδήσεων που αλλάζουν κάθε λίγες μέρες, είναι δύσκολο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε ένα πράγμα. Δηλαδή, να λογοδοτήσουμε την κυβέρνηση για την τήρηση του κράτους δικαίου και τις εξουσίες.

Τίποτα δεν είναι πραγματικό, ειδικά όχι στον κόσμο της πολιτικής.

Με άλλα λόγια, είναι όλα ψεύτικα, δηλαδή, κατασκευασμένα, δηλαδή χειραγωγημένα για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Αυτή είναι η μαγεία του τηλεοπτικού ριάλιτι που περνάει στην πολιτική σήμερα.

Όσο μας αποσπάνε την προσοχή, διασκεδάζουμε, περιστασιακά είμαστε εξοργισμένοι, πάντα πολωμένοι αλλά σε μεγάλο βαθμό αμέτοχοι και ικανοποιημένοι να παραμένουμε στη θέση του θεατή, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να ενωθούμε σε  ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην τυραννία, τη διαφθορά και την ανικανότητα της κυβέρνησης σε οποιαδήποτε μορφή της.

Όσο περισσότερο μας βομβαρδίζουν και καθώς εκτυλίσσονται ανησυχητικά τρομακτικά γεγονότα, τόσο πιο διατεθειμένοι είμαστε να ξαπλώσουμε πίσω στους  άνετους καναπέδες μας και να γίνουμε παθητικοί θεατές παρά ενεργοί συμμετέχοντες. 

Η πραγματικότητα και η μυθοπλασία συγχωνεύονται καθώς τα πάντα γύρω μας γίνονται τροφή ψυχαγωγίας.

Δεν χρειάζεται καν να αλλάξουμε κανάλι όταν το θέμα γίνεται πολύ μονότονο. Αυτό φροντίζουν για εμάς οι προγραμματιστές (τα ΜΜΕ).

Το να ζεις είναι εύκολο με κλειστά μάτια, και αυτό ακριβώς είναι το ριάλιτι που μεταμφιέζεται σε πολιτική και προγραμματίζει τους πολίτες να περιηγούνται στον κόσμο με κλειστά μάτια.

Όσο είμαστε θεατές, δεν θα περάσουμε ποτέ στην πράξη.

Μελέτες υποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο παρακολουθούν οι άνθρωποι τηλεόραση, τόσο πιο  δύσκολο γίνεται να γίνει διάκριση ανάμεσα σε αυτό που είναι αληθινό και σε αυτό που είναι προσεκτικά κατασκευασμένο.

Όσο συνεχίζουμε και επιτρέπουμε αυτή την κατάπτωση μας ως άνθρωποι, οι συνέπειες για το μέλλον μας με την συμμετοχή των πολιτών στον πολιτικό λόγο και της αυτοδιοίκησης θα είναι αποθαρρυντικές.

Αυτό συμβαίνει όταν ένα ολόκληρο έθνος βομβαρδισμένο από τηλεοπτικά ριάλιτι, κυβερνητική προπαγάνδα και ψυχαγωγικά σόου, απευαισθητοποιείται συστηματικά και εγκλιματίζεται στις παγίδες μιας κυβέρνησης που λειτουργεί και μιλάει σε γλώσσα βίας.

Τελικά, όλα έχουν έναν κοινό στόχο: να μας κρατήσουν διχασμένους, αποσπασμένους, φυλακισμένους και ανίκανους να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην τοπική και εθνική διοίκηση. 

Πώς αλλάζετε ο τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι; Ξεκινάς αλλάζοντας τις λέξεις που χρησιμοποιούν.

Σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, γνωστά και ως αστυνομικά κράτη, όπου η συμμόρφωση επιβάλλεται, η κυβέρνηση υπαγορεύει ποιες λέξεις μπορούν και τι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Όπως αναγνώρισε ο Τζορτζ Όργουελ, «Σε περιόδους καθολικής εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι μια επαναστατική πράξη».

Ένας λαός που δεν μπορεί να σκεφτεί μόνος του είναι ένας λαός με την πλάτη στον τοίχο. Βουβός απέναντι στους εκλεγμένους αξιωματούχους που αρνούνται να μας εκπροσωπήσουν, ανίσχυρος απέναντι στην βία, ανίσχυρος απέναντι σε πολιτικές τακτικές και τεχνολογία που μας αντιμετωπίζουν σαν εχθρικοί μαχητές σε ένα πεδίο μάχης και γυμνοί μπροστά στην κυβερνητική επιτήρηση που βλέπει και ακούει τα πάντα.

Αν συνεχίσουμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να χάνουμε τους εαυτούς μας στον πολιτικό προγραμματισμό, θα παραμείνουμε αιχμάλωτο κοινό σε μια φάρσα που γίνεται πιο παράλογη κάθε λεπτό.

Ενώ μπορούμε όλοι μαζί να οραματιστούμε και να διεκδίσουμε ένα καλύτερο, δικαιότερο αύριο με γνώμονα την λογική, την ελευθερία, αφθονία και μια πολιτεία με αρχές και αξίες Στο χέρι μας είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας για να δούμε το φως της αλήθειας!! 

Ένωση των Ελλήνων απανταχού γιατί η ιστορία μας δίδαξε πως ενωμένοι δεν νικηθήκαμε ποτέ!



ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

eMail: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr
2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr
=======================
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ."
=======================
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
=======================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS
=======================
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .
=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
==========================
GOOGLE plus:

ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΗΙΣ: https://aighis.kpdaigaiou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.